Yala Music Academy 22-26 mei 2023

Deadline 01 mei 2023

(English follows dutch)

In Goede Rede, Almere Haven, vindt de Yala Music Academy plaats van 22 mei t/m 26 mei 2023.
Wij nodigen alle geinteresseerde zangers uit om met behulp van prachtige zang methodes, muzikale interpretatie, en mindset te werken aan de zangstem. Aan het einde van de week, mogen alle deelnemers zich laten horen op het eindconcert aso solist of koorzanger.

Wilt u komen luisteren naar de masterclass van Maurits Draijer? Dat kan! De lessen vinden plaats in de KAPEL van Goede Rede in Almere Haven.
De deelnemers zijn: Yonathan van den Brink – bas, Jolande Schoonhoven – alt, Sofia Pedro – sopraan, Jannelieke Smidt – sopraan, Frank van der Vooren – bariton, Nico Sevenhuysen – bas, Remmert Velthuis – bas, Meneka Senn – sopraan.
Masterclass rooster:


Voor ervaren koorzangers hebben we een speciaal Mozart Requiem SCRATCHDAG waar dit prachtige werk wordt ingestudeerd en uitgevoerd onder de bezielende leiding van de Noorse dirigent Ulrikke Reed Findenegg.
We verwachten dat je zelf thuis al jouw koorpartij hebt gestudeerd.
We zijn op zoek naar alle stemsoorten: sopraan, alt, tenor, bas.
Alle repetities zijn op 26 mei van 10:30 tot 18:00.
Scroll naar beneden voor meer informatie over de voorwaarden etc en vergeet niet je koorvrienden te attenderen op dit project!

Tijdens de Yala Music Academy kunnen zang solisten kiezen tussen de zang masterclasses gegeven door Maurits Draijer over de zang methode VoiceConstruction of de zang masterclass met Marzieh Reyhani over de zangmethode Lichtenberg. Meer informatie vindt je hier: Marzieh Reyhani

DEADLINE voor aanmelding is 1 mei 2023


Kosten:
Zangmasterclass van Marzieh Reyhani: EUR 350,- excl btw.
Zang Masterclass van Maurits Draijer: EUR 350,- excl btw.
Mozart Requiem Koor Scratchdag met Ulrikke Reed Findenegg: EUR 25,- excl btw. ( EUR 30,25 incl BTW)

Wat krijg je hiervoor?

Mozart Requiem SCRATCHDAG
-Een leuke dag met top musici Ulrikke Reed Findenegg, Brian Fieldhouse en Tobias Borsboom die met jou het requiem van Mozart instuderen.
-Dagpas om facultatief de lessen van Marzieh of Maurits bij te wonen in de week van 22 tot 26 mei.
-Uitvoering van het Mozart Requiem op het eindconcert op 26 mei. Aanvang concert 20:00
-1 vrijkaartje en 1 kortingskaartje voor jouw publiek bij het eindconcert.
optioneel: tegen betaling extra individuele zangles van Marzieh of Maurits in de week van 22 tot 26 mei. De betaling hiervoor alleen per PIN.

Zangmasterclass:
Vier keer 45 minuten individuele les van de masters Maurits Draijer of Marzieh Reyhani.
Elke dag groepssessie met Meneka Senn.
Elke dag luisteren naar mede deelnemers als zij les krijgen.
Een solobijdrage op het eindconcert op 26 mei

Voor meer informatie: scroll naar beneden!
Om je aan te melden: ga naar: AANMELDEN
Lees ook onze Refund policy.
We vragen onze deelnemers zelf passende verzekeringen af te sluiten.

Voorbeeld rooster van de Yala Music Academy

We kijken er naar uit je te ontmoeten bij de Yala Music Academy!

Het Mozart Requiem

In de zomer van 1791 werd Mozart bezocht door een bode van Graaf Von Walsegg , Hij kwam met het verzoek om een Requiem te schrijven. Mozart ging akkoord, maar zijn gezondheid speelde hem zo erg parten dat hij het Requiem uiteindelijk niet zelf heeft kunnen afmaken.De weduwe van Mozart, Constanze, had het beloofde geld van de Graaf nodig en zette een andere leerling van Mozart, Süßmayr, aan het werk. Volgens kenners zijn de grote lijnen van het Requiem ingefluisterd door Mozart zelf en Süßmayr heeft heel erg goed zijn best gedaan om zo dicht mogelijk bij Mozarts visie te blijven.
Tijdens de Yala Music Academy wordt de versie van Süßmayr ingestudeerd en uitgevoerd op een speciale manier. Ulrikke Reed Findenegg heeft ervoor gekozen om de begeleiding niet door een orkest te laten doen, maar door maar door 4-handig piano, in de bewerking van Carl Czerny. Czerny was een romantische componist , maar bleef trouw aan de oorspronkelijke partituur van Süßmayr. Deze versie van het requiem maakt de uitvoering intiem en transparant. Tijdens de repetities zal Ulrikke de koorzangers nog veel meer vertelen over dit magnifieke stuk dat zo erg tot de verbeelding spreekt.

Dus als je zin hebt om stevig door te werken en je onder te dompelen in het requiem van Mozart dan is onze Mozart Scratchdag iets voor jou. Onder de bezielende leiding van Ulrikke Reed Findenegg bereid je dit prachtige stuk voor om uit te voeren op het eindconcert. We verwachten van de zangers dat zij zelfstandig hun koorstem in kunnen studeren en goed voorbereid naar de de scratchdag komen.

De Zang Masterclasses

De zangmasterclasses van Maurits Draijer en Marzieh Reyhani zijn bedoeld voor alle zangers die graag meer wil weten over de Voice Construction methode of Lichtenberg zang techniek.
Op het eindconcert mogen alle deelnemers één of twee stukken horen als zij dit graag willen. De zangers worden hierbij begeleid door de pianisten Sunghee Jo of Thijn Vermeulen die ook tijdens de individuele lessen aanwezig zijn. We moedigen het heel erg aan om aanwezig te zijn bij alle lessen van de andere deelnemers. Op deze manier leer je nog veel meer over het gebuik van de stem.

Mocht je interesse hebben om als solist (SATB) op te treden in het Mozart Requiem dat Ulrikke Reed Findenegg met het projectkoor instudeert, schroom dan niet dit aan te geven bij Maurits of Marzieh. Tijdens de lessen zal worden overlegd wie deze rollen het best kunnen vervullen tijdens het eindconcert.

Schroom niet ons te contacteren bij vragen, maar scroll eerst naar beneden, waarschijnlijk worden ze daar al beantwoord.

Extra info/ Voorwaarden:

Algemeen:
* Alle masterclass lessen zijn open voor luisteraars. Zij kunnen aan de deur een luisterpas kopen. Deze kost EUR 22,50 per dag. Koorzangers van het Mozart Requiem krijgen een gratis luisterpas.
* In de Academy week worden de dagen gezamelijk opgestart met Meneka Senn, initiatiefnemer van de Academy en oprichter van Stichting Yala Music.
* Stichting Yala Music verzorgd vegan/vegetaische lunch tijdens de gehele Academy week met cateraar Deli Nomads. Geef allergieën door voor 1 mei 2023.
* Als je na betaling toch niet kan meedoen, kan je kostenloos annuleren tot 10 april 2023.
Als je annuleert na 10 april krijg je 50% van jouw inschrijfgeld terug gestort.
Als je annuleert na 1 mei krijg je geen geld terug gestort.
*Aanmelding tussen 10 april en 1 mei kan natuurlijk.
* Alle deelnemers krijgen 1 vrijkaartje en 1 kortingskaartje voor het eindconcert.
* Vrienden / familie / kennissen kunnen aan de deur een regulier kaartje kopen of via goederedeconcerten.nl (link volgt spoedig)
*Deadline aanmelding 1 mei 2023

MASTERCLASSES
*De masterclasses staat open voor iedereen die aan zijn stem wil werken met zangmasters Maurits Draijer en Marzieh Reyhani.
* We verwachten van alle deelnemers dat zij zich open-minded opstellen tegenover iedereen die meedoet aan de Academy. Zo zorgen we samen voor een fijne tijd.
* Per masterclass betaalt de deelnemer €350,- excl BTW aan Stichting Yala Music.
* De deelnemer wordt geacht elke Academy dag van 09:30 tot 17:00 aanwezig te zijn in Goede Rede, Almere Haven, voor het bijwonen van de lessen. Op de dag van het eindconcert moeten zij ook de avond aanwezig zijn. Uitzondering alleen in overleg.
* De deelnemers bereiden minstens 3 solo stukken voor.
* De deelnemers brengen extra kopieën van de bladmuziek mee voor de pianist en de master.
* De deelnemers mogen ook een duet of trio voorbereiden als er andere deelnemers zijn die deze muziek ook willen zingen.
* De deelnemers kunnen, als zij dat willen, begeleid worden door een pianist tijdens de lessen. Pianisten Thijn Vermeulen en Sunghee Jo zijn sowieso bij alle lessen aanwezig.
*In principe mogen alle deelnemers een stuk laten horen op het eindconcert. Uiteindelijke beslissen de masters wie welk stuk laat horen en wat de volgorde is.
* De deelnemers die willen meedingen naar de solo’s van het Mozart Requiem dienen dit van te voren aan te geven. Uiteindelijk beslissen de masters. De solisten voor het Mozart Requiem dienen de solo’s zelf al op hoog niveau te kennen, want er is maar één repetitie op de dag van het eindconcert.MOZART REQUIEM

* Koorzangers die willen meedoen aan het Mozart Requiem Scratchdag zijn in staat om zelfstandig hun partij in te studeren of hebben het Requiem al eens gezongen.
* De koorzanger betaalt €25,- excl BTW aan Yala Music voor deelname aan het Mozart Requiem.
* De koorzanger wordt geacht op 26 mei van 10:30 tot 22:00 aanwezig te zijn in Goede Rede, Almere Haven, voor het bijwonen van de repetities en het eindconcert.
* Alle repetities worden begeleid door pianist Brian Fieldhouse en Tobias Borsboom.
* De koorzanger draagt zelf de zorg voor de bladmuziek van het Mozart Requiem.
Deze kan hier worden gedownload: MOZART REQUIEM YALA MUSIC ACADEMY
* Optioneel: Koorzangers kunnen een extra individuele les boeken bij Maurits Draijer of Marzieh Reyhani in de Academyweek (22 t/m 26 mei). Deze lessen zijn €65,- per les. Je kan deze les ook gebruiken om met een ander koorlid les te krijgen voor een bepaald duo or trio. Maak gebruik van het contactformulier op deze site als je interesse hebt in zo’n extra les.
Je kan ook nog tijdens de Academy beslissen, maar per docent zijn er 10 plekken beschikbaar dus wie het eerst komt, eerst maalt. Betaling hiervoor vindt plaats per pin tijdens de Academy
week.

ENGLISH

The Yala Music Academy invites you to work on your singing voice through new singing techniques, musical interpretation and mindset with skilled and ambitious singing teachers and coaches.

During the Yala Music Academy singers can choose between the voice masterclass given about the Methode Voice Constrction by Maurits Draijer or the voice masterclass with Marzieh Reyhani diving into vocal technique Lichtenberg. There are 7 spots availible in each masterclass. Participants will have 4 times 45 minutes individual lessons with the masters. If you wish you can combine your lessons with other participants to work on a duet or ensemble piece.
After and before your own individual lesson with your master, we encourage you to stay and listen to the other participants in your class or to switch classes so you can listen and learn from the other teacher.

If you rather sing in a choir, you can also choose to participate in Mozart Requiem and work with other singers under the baton of choirconductor Ulrikke Reed Findenegg. This will be a full on Mozart Requiem Workout because the choir will peform this beautiful piece in the second half of the final concert on may 26th.
For the Mozart requiem we are looking for soprano – alto – tenor – and bass voices.
As a choir singer you might choose to pay extra for an indivitual lesson with Marzieh or Mauits where you can work on your singing technique in a choir piece or a solo work of your choice. These lessons will be scheduled in the week op may 22nd and payment will take place per PIN during the Academy.
Choir rehearsals and the final concert take place om may 26th in Goede Rede from 10:30 – 22:00
All participants work closely together with teachers and fellow students towards a final evening concert. The final concert in on the 26th at 20:00

Costs:
Participation in the voice masterclass: €350,- ex VAT
Participation in Mozart Requiem: €25,- ex VAT

To reserve your place you can proceed to the SIGN UP page.
If you need an official invoice, contact us though the contact form.
Make sure you read our Refund policy.
We expect you to have taken care of your own insurance during the time of the Academy.
Email us wil additional questions: join.yalamusic@gmail.com